Mainos

Hiekkapolun perustaminen

No image
Mainos
Haluaisin nurmikolleni mut­kit­te­le­via hiekkakujia. Miten pohja on tehtävä, jotta polusta ei tulisi pehmeä ja raskas kulkea ja jotta nurmikko ja rikkakasvit eivät alkaisi rehottaa hiekassa? Polun reunat saisivat pysyä kauniin tark­ka­ra­jai­si­na. Minkälaista hiekkaa tulisi käyttää?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kantava hiekkapintainen polku vaatii pientä pohjustustyötä. Humusmaata poistetaan vähintään 15 sentin vahvuudelta ja tilalle levitetään kantavaksi kerrokseksi esimerkiksi murskesoraa. Murskesora tiivistetään tärylevyllä, minkä jälkeen kantavan kerroksen päälle levitetään pintamateriaaliksi ohut tasainen kerros kivituhkaa tai hienoa murskesoraa (0-16 mm).

Kaikilla sorapinnoitteilla on taipumus rikkaruohottua. Säännöllinen haraus heiluriharalla pitää rikkakasvien kasvun kurissa. Sorapinnoitteelta rikkaruohot on myös helppo torjua kemiallisesti glyfosaattivalmisteilla, kuten Roundup, Rambo Bio tai Glyfonova Bio. Nurmikon leviämistä hiekkakäytävälle voidaan puolestaan estää muun muassa Valley Wiew -nurmikkoreunuksella, joka samalla pitää käytävän selkeärajaisena.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)