Mainos

Ruusuja kesämökille

No image
Mainos
Haluaisin kesämökille ruusuja, jotka kukkivat eri aikoina. Paikka on poh­jois­ran­nal­la, iltapäivä- ja ilta-auringon puolella. Maata on vähän kallion päällä, ja metsästä valuu sateisina päivinä vettä tähän kohtaan. Menestyvätkö ruusut tässä, ja jos niin mitkä? Mitä voisi istuttaa maan­peit­to­kas­vik­si ruusujen alle?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvailemanne perusteella paikka ei ole oikein sovelias ruusujen kasvupaikaksi. Aurinkoisen kasvupaikan ohella ruusut vaativat vähintään 60 senttiä syvän kasvualustan. Lisäksi mainitsemanne sadevedet saattavat aiheuttaa ongelmia kasvien menestymiselle.

Luonnossa näkee tosin villiintyneitä ruusupuskia kasvavan mitä eriskummallisimmissa paikoissa, mutta pensaat ovat kylväytyneet kasvupaikkoihinsa omia aikojaan ja näin sopeutuneet vallitseviin kasvuoloihin.

Jos sadeveden aiheuttama mahdollinen märkyys saadaan eliminoitua, kallion päällä saadaan viihtymään esimerkiksi kivikko- ja maanpeitekasveja. Ohutmultaisessa kasvualustassa menestyvät mm. maksaruohot, rikot, mehitähdet, suikeroalpi, akankaali, ristikki ja ketoneilikat.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)