Mainos

Rautatienomenapuun istutus

Mainos

Miten istutan ja tuen rau­ta­tie­no­me­na­puun?

Istuta rautatienomenapuu mieluiten lehdettömään aikaan, jolloin voit huoletta poistaa juurikankaat juurten ympäriltä. Tarkista, näetkö puun tyvessä paksunevan osan eli juurenkaulan. Silloin puu on istutettu alun perin oikeaan syvyyteen. Jos puun runko häipyy maahan kuin tukikeppi eikä paksunevaa osaa näy, kaiva juurenkaula esiin. Joudut ehkä leikkaamaan pois rautatienomenapuun rungosta kasvavia pieniä juuria.

Kun puu istutetaan oikeaan syvyyteen, se voi hyvin. Istuta puu niin, että osa juurenkaulasta jää näkyviin eli puun runko levenee hiukan ennen kuin se häviää maan sisään.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kasvupaikalla on ennestään hyvää multaa, tee istutuskuopasta leveä ja laakea. Jos joudut lisäämään multaa perusmaahan, joudut tekemään syvemmän kuopan.

Jos puu on hyvin korkea eikä pysy pystyssä ilman tukea, iske tukikeppi istutuskuoppaan ennen puuta. Kepin ei tarvitse olla kovin pitkä. Sido tuki puuhun enintään puolen metrin korkeudelta. Näin puun latva pääsee liikkumaan tuulessa.

Jätä maan pinta hieman kummulle, muuten puu jää helposti seisomaan kuoppaan. Pidä maa kasvillisuudesta paljaana ainakin puolen metrin säteellä rungosta ja peitä se kuorikatteella, lehtipuuhakkeella tai nurmisilpulla

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)