Mainos

Pasuunakukan talvetus

No image
Mainos
Sain keväällä pasuunakukan pistokkaan, jonka juurrutin ja sainkin aikaan mahtavan, 210 cm korkean pa­suu­na­ku­kan, jonka rungon ympärys on 20 cm. Kasvi on kukkinut koko kesän runsaasti, ja tälläkin hetkellä siinä on 30 kukkaa ja lukematon määrä nuppuja. Miten talvehditan kasvini, leikkaanko sen tapiksi? Pitääkö kasviin jäädä yhtään lehtiä jäljelle (leikkaus olisi paras vaihtoehto, koska kookas kasvi on vaikea talvettaa näin korkeana)? Voiko pistokkaita ottaa jo nyt leikatuista oksista, moni tuttava on niitä vailla? Käykö tal­vi­pai­kak­si pimeä viileä kellari vai lämmin huone, kumpi parempi?

Pasuunakukan voi lyhentää kolmannekseen pituudestaan, kun kasvi tuodaan sisään talvehtimaan. Kasvin lehdet varisevat itsestään talven tullessa ja valon vähentyessä. Talvetuspaikaksi käy valoisa, hieman asuinhuonetta viileämpi tila. Jotkut harrastajat ovat onnistuneet talvettamaan kasvin asuinhuoneessakin.

Kasvista voi ja kannattaakin ottaa nyt pistokkaita siltä varalta, että emokasvi menehtyisi talven aikana. Pasuunakukan voikin talvettaa myös pistokkaana vesilasissa. Talven aikana pistokkaaseen kehittyy uusia juuria, vaikka kaikki lehdet karisisivatkin. Keväällä valon lisääntyessä pistokkaaseen puhkeaa uudet lehdet. Istutuksen jälkeen kasvi kehittyy nopeasti.

Anne Joutsenlahti-Lankinen

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)