Mainos

Pasuunakukan kukinta

No image
Mainos
Miten hoidan pa­suu­na­kuk­kia talven yli ja miten saisin ne kukkimaan ensi kesänä? Minulla on ollut kolme yli metrin pituista pa­suu­na­kuk­kaa kaksi vuotta, mutta en ole saanut niitä kukkimaan.

Pasuunakukan kukittamisen resepti on aurinkoinen tai puolivarjoinen suojaisa kasvupaikka, tasainen kosteus ja säännöllinen lannoitus. Janoista kasvia joutuu kastelemaan kesähelteillä jopa päivittäin, ja ravinteitakin on hyvä tarjoilla vähintään joka toinen kastelukerta. Veteen liukenevat moniravinteiset kesäkukkalannoitteet sopivat tarkoitukseen hyvin. Suuressa kasvatusruukussa kosteus säilyy pidempään. Ruukun pohjaan ja sivuille poratut reiät puolestaan huolehtivat liian veden poistumisesta.

Lepokauden viileässä talvehtineet pasuunat leikataan kevättalvella. Esikasvatus aloitetaan lämpimissä sisätiloissa, mikä aikaistaa kukintaa.

Pasuunakukkien kukittaminen on käytännössä osoittautunut vaikeaksi, ja siinä onnistutaan hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Joillain viherpeukaloilla suuret huumaavantuoksuiset torvet soivat hyvin uutteraan, toiset sen sijaan onnistuvat kasvattamaan pasuunalleen vain vartta asianmukaisesta hoidosta huolimatta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)