Mainos

Pasuunakukan kasvatus

Mainos
Minulla on kaksi pa­suu­na­kuk­kaa. Istutin taimet keväällä, ja niistä kasvoi komeat kasvit. Mutta aina kun tuli uusi lehti, kasvi tiputti vanhat pois. Nyt ei kummassakaan kukassa ole kuin rungot jäljellä. Mistä tämä johtuu? Missä pasuunakukka talvehtii parhaiten ja miten paljon sitä pitää kastella ja lannoittaa?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Eksoottinen pasuuna on valloittanut suomalaiset puutarhaharrastajat tuoksuvilla torvimaisilla kukillaan. Kookkaaksi kasvava trumpettikukka viihtyy kesät ulkona aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Se kuluttaa runsaasti niin vettä kuin ravinteitakin. Vanhojen lehtien tippuminen uusien tieltä on jokseenkin normaalia, kuten myös kaljuuntuminen kasvukauden päätyttyä.

Pasuunakukka talvehtii parhaiten valoisassa ja viileässä +5–10 asteisessa sisätilassa. Lannoitus lopetetaan lepokauden ajaksi ja vettäkin tarjoillaan vain sen verran, ettei multa pääse kokonaan kuivumaan. Versoja voi typistää jo syksyllä, mutta viimeistään uuden kasvun alkaessa kevättalvella. Pasuuna sietää voimakasta leikkaamista. Kasvia voidaan lisätä niin latva- kuin versopistokkaistakin.

Lue lisää:

Miten hoidan pasuunakukkaa?

Pasuunakukka kukkimaan

Mikä pilaa pasuunakukan lehdet?

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)