Mainos

Matala havukasvi

Mainos

Minkä matalan havukasvin valitsen? Is­tu­tus­penk­ki on 30–40 senttiä syvä, sitten vastaan tulevat sty­rok­si­le­vyt. Minkä varjossa viihtyvän, matalan havukasvin voisin istuttaa? Kasvuvyöhyke on IV.

Voin antaa ehdotuksia sopivista havukasveista, mutta ammatti-ihminen paikalla käydessään voisi osua parempaan valintaan. Aurinkoisilla paikoilla hyvin viihtyvät kääpiövuorimännyt ja muut mäntyjen kääpiömuodot eivät ole varjoiselle paikalle soveliaita, ja myös erilaiset katajat on syytä unohtaa. Jäljelle jäävät monet hemlokkien, marjakuusten ja tavallisen metsäkuusen, tuijien ja valesypressien (luetaan nykyään sypresseihin) kääpiökasvuiset lajikkeet, joita on suuri määrä markkinoilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa istuttaa samaan ryhmään useita erilaisia havukasveja. Jo muutama lamoavakasvuinen lajike ja sen seurassa joko pallomaiseksi tai kartiomaiseksi kasvava havupensas tekee istutuksesta tyylikkään. Niiden seuraan voi tuoda myös sammaleisen kiven ja ehkä joitakin varjossa viihtyviä, hillittykasvuisia peittokasveja.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)