Mainos

Aidanne Pohjois-Suomeen

No image
Mainos
Mitä pensasta suo­sit­te­let­te? Tarkoitus on istuttaa vapaasti kasvava, parimetrinen aidanne VIII vyö­hyk­keel­le. Kävisikö ko­ris­tea­ro­nia?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ehdottamanne koristearonia (Aronia x prunifolia) ei valitettavasti talvehdi varmasti kuin VI-vyöhykkeellä. Sen sijaan sinikuusama (Lonicera caerulea var. edulis) on kestävä Lappia myöten.

Tarhakurtturuusu (Rosa Rugosa-ryhmä) menestyy myös pohjoisessa. Siitä on sekä puna- että valkokukkaisia muotoja ja hieno karmiinipunainen ’Pohjolan Kuningatar’. Suomessa kasvaa myös muita ihania, pohjoisessa viihtyviä pensasruusuja, kuten juhannusruusu (Rosa pimpinellifolia ’Plena’’) ja tornionlaaksonruusu (Rosa majalis ’Tornedal’).

Kosteassa kasvupaikassa viihtyy hopeanharmaalehtinen villapaju (Salix lanata). Viitapihlaja-angervo (Sorbaria sorbifolia), rusopajuangervo (Spiraea x billardii), valkopajuangervo (Spiraea alba) ja idänvirpiangervo (Spiraea chamaedryfolia) ovat myös kestäviä VII-vyöhykkeellä. Kaikki edellä mainitut pensaat kasvavat noin 150 senttiä korkeiksi.

Hanna Hentinen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)