Mainos

Voikukan torjunta nurmikosta

Mainos

Miten poistan voikukat nurmikolta?

Voikukka on tyypillinen vanhojen nurmikoiden rikkakasvi. Kun nurmikkoon tulee aukko, ensimmäisten joukossa siihen iskeytyy joko ratamo tai voikukka. Voikukka on hyötynyt ilmaston lämpenemisestä ja vallannut paljon uusia kasvupaikkoja. Kesäkuussa ei voi välttyä saamasta voikukan siemeniä pihalleen joka puolella liihottelevien lenninhaiventen myötä. Yksi voikukan mykerö tuottaa jopa kaksisataa siementä.

Yksi keino voikukan torjumiseksi on pitää nurmikkoheinä tiheänä ja voimakaskasvuisena. Kasvualustan ilmastus ja paikkuukylvö auttavat.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos mekaaninen kitkentä muodostuu ylivoimaiseksi, on jäljellä kemiallinen torjunta. Nurmikolla voi käyttää erikoisvalmistetta, joka poistaa vain kaksisirkkaiset kasvit, mutta nurmikasvit eivät vioitu.

Nurmikon voikukkahävitteessä (Toxan) on kolme eri tehoainetta, ja se tehoaa hyvin voikukkaan. Paras teho saadaan aikaisin toukokuussa, kun voikukka ei ole vielä alkanut kukkia. Torjunta voidaan tehdä myös elokuussa, kun siemenet ovat itäneet ja kasvi on tehnyt talvehtivia taimia.

Lue lisää:

Voiko voikukkaa laittaa kompostiin?

Näin saat monivuotiset rikkakasvit kuriin

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)