Mainos

Vadelman tauti

No image
Mainos
Olemme istuttaneet vadelman taimia. Ne ovat kasvaneet pituutta liikaakin. Marjoja ne ovat tehneet jo useana vuotena. Kasvupaikka on valoisin paikka mökillämme. Multaa laitoimme sekä pellosta että säkistä. Olen kastellut pensaita kuivana aikana. Nykyisin annan vain syys­lan­noi­tuk­sen. Kypsyvien marjojen tyvipäähän ilmestyy mustia tai ruskeita marjan siemeniä. Niitä on noin yhden kierroksen verran marjassa. Puhtaita, suuria kauniita marjoja on puolet ja toinen puoli on näitä epäpuhtaita marjoja. Mikä on vialla? Mitä pitäisi tehdä?

 


Kysymyksessä lienee vattukuoriaisen toukan eli tutummin vattumadon aiheuttama vioitus. Aikuiset kuoriaisnaaraat munivat alkukesällä kukkiin ja kehittyviin raakileisiin. Munista kuoriutuneet toukat kaivautuvat kukkapohjuksiin ja vioittavat myöhemmin myös marjoja, jotka vaurion seurauksena altistuvat harmaahomeelle.

Vattukuoriaista voidaan torjua yleistorjunta-aineilla kuten Bioruiskute, Malasiini ja Malan. Tarvittavat kasvinsuojelutoimenpiteet tehdään käyttöohjeiden mukaisesti ennen kukintaa.

Teija Heinonen

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)