Mainos

Muurahaiset kiusana

No image
Mainos
Pihamme on kuiva, paahteinen, savinen ja muurahaisten valtaama. On todella ärhäköitä keltaisia, pieniä säyseitä mustia muurahaisia sekä suuria mustia, jotka tulivat viime kesänä tur­ve­hark­ko­pus­sien mukana. Muu­ra­hais­si­rot­tei­ta olen käyttänyt pa­ket­ti­kau­pal­la sekä kuivana että kasteluna. Tulos on joka kerta sama: seuraavana päivänä pesäaukolla täydellinen hiljaisuus ja viikon sisällä uusi pesäpaikka lä­hie­täi­syy­del­lä. Sekä pihan kasvit että käyttäjät kärsivät tilanteesta.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Muurahaiset ovat hankalasti torjuttavia kiusankappaleita. Olette toimineet ihan oikein levittämällä sirotteita pesimäpaikoille. Torjunta-aineita voi lisäksi tupsutella muurahaisten kulkureiteille. Toimenpide joudutaan uusimaan yleensä useaan kertaan.

Perinteisten muurahaisten karkottamiseen tarkoitettujen aineiden ohella voi kokeilla myös pääsääntöisesti kasvien tuholaistorjuntaan tarkoitettuja yleistorjunta-aineita, kuten Malasiini, Malan, Biokill ja Bioruiskute. Etenkin koristepensaissa muurahaiset hääräävät useimmiten kirvalaumaansa lypsämässä, joten hävittämällä kirvat myös muurahaiset vähenevät.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)