Mainos

Mustaherukan lehdet käpristyvät

No image
Mainos
Mus­ta­he­ruk­ka­pen­saan lehdet ovat useana vuonna käpris­ty­neet, mutta en ole löytänyt mitään ötökkää. Marjoja tulee kuitenkin jonkin verran, mutta tulisi ehkä enemmänkin, jos saisin vaivan hoidetuksi. Mikähän siihen auttaisi? Onko nyt sopiva hetki myrkyttää? Mikä olisi oikea aine?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen


Ennen torjuntatoimiin ryhtymistä on tärkeää tunnistaa tuhon aiheuttaja. Yleisimmistä mustaherukan tuholaisista lehtien käpertymistä aiheuttavat mm. ojukka- ja valvattikirvat sekä herukan versosääsken toukat. Sekä kirvoja että väriltään punertavia tai valkeita sääskentoukkia voi löytää sykeröityneen lehden sisäosista.

Parafiiniöljypohjainen varhaiskevätruiskute, kuten Sun 7 E ja kasviöljypohjainen Ei Ötököitä Kevätruiskute, torjuvat herukoiden oksilla muna-asteella talvehtivia kirvoja ja punkkeja. Ruiskutus tehdään varhain keväällä ennen silmujen turpoamista. Myöhemmässä vaiheessa tuholaisia voidaan torjua varo-aikoja noudattaen muun muassa luonnonpyretriinituotteilla, kuten Bioruiskute S ja Puutarha-aerosoli.

Herukoiden lehtien käpertyminen voi johtua myös ravinteiden puutoksesta. Kannattaa tarkistaa, olisiko esimerkiksi hivenainelisäys paikallaan.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)