Mainos

Eroon porkkanakärpäsestä

No image
Mainos
Miten pääsen eroon pork­ka­na­kär­pä­ses­tä, joka on vaivannut pork­ka­noi­tam­me monena vuonna? Pork­ka­na­penk­kien paikkaa on vaihdettu joka vuosi, koska vihannesmaa-alue on iso. Porkkanat ovat harson alla koko alkukesän ja yli juhannuksen. Kempin tuhoja meillä ei ole. Madot syövät porkkanoita vielä kel­la­ris­sa­kin.


Porkkanakärpänen on vihannesmailla hyvin yleinen tuholainen, joka porkkanan ohella vioittaa persiljaa, selleriä ja palsternakkaa. Olette tehneet ihan oikein yrittäessänne torjua tuholaista viljelykierron ja harson avulla.

Kärpäset saattavat kuitenkin hakeutua jopa satoja metrejä uutta porkkanapenkkiä etsiessään. Peiteharsot ja hyönteisverkot eivät puolestaan estä maassa koteloina talvehtineiden ja koteloista kuoriutuneiden porkkanakärpästen tuhoja. Isollakin viljelysmaalla kotelot lisäksi siirtyvät kasvualustan muokkauksen yhteydessä helposti paikasta toiseen.

Tapauksessanne olisikin ehkä syytä harkita ainakin yhden kasvukauden mittaisen tauon pitämistä porkkanaviljelyssä. Myöskään muita sarjakukkaiskasveja ei kannata viljellä tänä aikana.

Luonnonmukaisten vaihtoehtojen ohella porkkanakärpästä voidaan haluttaessa torjua myös kemikaalein, kuten Malanilla ja Malasiinilla.

Teija Heinonen
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)