Mainos

Hevoskastanjan siirto

No image
Mainos
Istutimme kaksi he­vos­kas­tan­jaa pieninä, noin metrin puina lähekkäin odottamaan siirtoa uudelle tontille. Nyt aikaa on vierähtänyt viisi vuotta. Puut ovat jo noin viisi metriä korkeita, mutta kasvavat hyvin lähekkäin. Uskallanko yrittää siirtoa? Kuinka isot juuret näillä mahtaa olla? Voiko puita leikata, jos lyhyemmän puun siirto olisi helpompaa?

Kookkaiden puiden siirrossa on aina omat riskinsä. Viisi metriä korkeiden hevoskastanjoiden juuristot ovat saaneet kehittyä vapaasti ja ulottuvat reilusti puiden latvusten ulkopuolelle. Onnistuakseen parhaalla mahdollisella tavalla kasvupaikan vaihtaminen edellyttää juuriston hoitoa vähintäänkin yhden kasvukauden ajan ennen siirtoa. Sen seurauksena uutta hiusjuuristoa muodostuu lähemmäksi runkoa.

Nostovaiheessa kone on välttämätön apu, sillä miltei kuution kokoisten juuripaakkujen liikuttaminen ei onnistu käsityönä. Leikkaamista oleellisempaa siirron onnistumisen kannalta on huolehtia juuripaakkujen säilymisestä ehjänä toimenpiteen ajan ja puiden riittävästä kastelusta siirron jälkeen. Paras ajankohta kasvupaikan vaihtamiselle on varhainen kevät hevoskastanjoiden ollessa lepotilassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)