Mainos

Syreenin taudit näivettävät kasvia

Mainos

Lehdet vaalenevat, muuttuvat vähitellen ruskeiksi ja käpristyvät lop­pu­ke­säs­tä. Yhä useampi yksilö ryhmästä kuivuu kokonaan, ja pensasto harvenee ja kukkii huonosti. Myös naapurin pensaissa on samaa vaivaa.

Syreenillä on näivetystauti (Verticillium albo-atrum), joka nimensä mukaisesti näivettää kasvua. Lehdet menettävät värinsä, lakastuvat ja putoavat. Pensas kuolee. Näivetystautia esiintyy muillakin koristekasveilla. Valitettavasti näivetystaudin ainoaksi torjuntakeinoksi mainitaan pensaiden ja kasvualustan poisto sekä uuden mullan hankinta ennen uusien taimien istutusta.

Myös vanhojen puiden ja pensaiden yleinen lahottaja mesisieni (Armillaria mellea) voi aiheuttaa kasvin nuutumisen ja lopulta kuoleman.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos syreenejä on paljon ja uusien taimien hankinta muodostaa merkittävän kustannuksen, kannattaa harkita MTT:n kasvinsuojelulaboratoriossa tehtävää maksullista taudinmääritystä ennen lopullista päätöksentekoa.

Syreenillä on muitakin lievemmin toimenpitein torjuttavia kasvitauteja sekä pistemäistä imentävioitusta lehtiin aiheuttava kaskaslaji (Igutettix oculatus).

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)