Mainos

Ryhmäruusun hoito

Mainos

Miten hoidan ryh­mä­ruusua?­Siir­sin ryhmäruusun (Rosa ’Liparfum’) paikkaa. Ruusu on nyt hyvin pak­su­var­ti­nen, pensasmainen ja tukevasti seisova, mutta kukkii vain kerran. Miten leikkaan ja hoidan, jotta saan sen kukkimaan useammin kesän aikana?

Rosa ’Liparfum’-lajikkeen kukat ovat suuret ja ihanasti tuoksuvat, joten on ymmärrettävää, että haluat sen kukkivan pidempään. Leikkaa talvehtineet versot keväällä ennen lehtien puhkeamista ja jätä oksaan 4–5 silmua. Poista heikot versot maata myöten. Voit jättää noin 5–6 vahvaa versoa jäljelle. Kun koko kukkiva verso on kukkinut kesällä, leikkaa kukintolatva pois ensimmäisen viisilehdykkäisen lehden yläpuolelta. Ylimmästä lehtihangasta voi kasvaa uusi kukkiva verso. Syyskuussa kukkalatvoja ei kannata enää leikata.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvuun ja kukintaan tarvittavat ravinteet on hyvä antaa keväällä, mieluiten eloperäisenä eli kanankakkana, maatuneena kompostina tai maatuneena eläinlantana. Keinolannoitekin käy. Kastele ruusua kuivina kausina. Kastele kerralla runsaasti ja pidä sen jälkeen tauko. Vältä kastelemasta lehdistöä. Jos haluat, voit antaa ryhmäruusulle elokuun alussa syyslannoitetta. Kastele sen jälkeen, jos kelit ovat kuivat. Muuten lannoite ei liukene maahan. 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)