Mainos

Jalohortensian kukinta

Mainos

Voiko ja­lo­hor­ten­sian kukintaa ai­kais­taa?­Si­säl­lä kukkineet, ko­kei­lu­mie­les­sä ulos istutetut ja­lo­hor­ten­siat ovat puu­tar­has­sa­ni talvehtineet ja kasvaneet muhkeiksi pik­ku­pen­saik­si. Kukat muodostuvat kuitenkin niin myöhään, etteivät ne ehdi avautua ennen pakkasia.

Minulla on samanlaisia kokemuksia jalohortensioista (Hydrangea Macrophylla-ryhmä), jotka olivat aiemmin huonekasveina hyvin suosittuja. Kun ne jätti ulos puutarhaan, ne saattoivat säilyä hengissä kevääseen, ellei lumien sulettua tullut erityisen ankaria yöpakkasia. Näin niitä myös pitkään eräässä puistossa Helsingissä, mutta ne eivät koskaan kukkineet. Mitään keinoa kukinnan aikaistamiseksi ei tietääkseni ole.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt on kuitenkin meilläkin saatavilla erilaisia lajikkeita, jotka kukkivat mainosten mukaan ”kesällä ja pitkään syksyynkin”. Lisäksi kerrotaan, että vaikka sen versot paleltuisivatkin talvella, tulee kukkia uusiin versoihin jo samana kesänä. Näiden lajikkeiden kasvatuksesta minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

Pentti Alanko

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)