Mainos

Imukärhivilliviini tiiliseinällä

No image
Mainos
Imu­kär­hä­vil­li­vii­ni kasvaa valkoisesta kahitiilestä muuratulla ete­lä­sei­näl­lä. Onko kasvista haittaa tii­li­sei­näl­le? Entä voivatko sen juuret vaurioittaa rakennuksen perustuksia?

Villiviini seinustalla jakaa mielipiteitä. Joidenkin mielestä lehtevän köynnöksen kasvattaminen seinää vasten on varmin tapa tuhota talon ulkoseinä ja aiheuttaa homeongelma. Lehtimassan muodostaman eristekerroksen alla kosteus kasvaa ja juuret työntyvät talon rakenteisiin vaurioita aiheuttaen. Toiset taas puhuvat lämpimästi villiviinin puolesta kertoen tapauksista, joissa iäkäs köynnös on jouduttu leikkaamaan alas talon maalauksen vuoksi. Köynnöksen alta paljastunut seinä on ollut täysin kuiva ja maalipinta hyvässä kunnossa.

Imukärhivilliviini kiinnittyy seinään tarttumalevyillään, eikä välttämättä tarvitse tukea. Suurin haitta lienee köynnöksen poistamisessa on juuri tiukassa olevat imukupit. Villiviinin voi myös ohjata kasvamaan seinäsäleikköön, jolloin säleikkö mahdollistaa ilmankierron lehtimassan ja seinän välillä. Istutuskuopan rajaus juurimatolla estää puolestaan juurien työntymisen talon rakenteisiin.

Teija Heinonen

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)