Mainos

Virpiangervoaidan leikkaus

Mainos
Leikkaanko aidan? Istutimme vuosi sitten pitkän aidan idän­vir­pian­ger­voa. Tuleeko aidasta rehevämpi, jos leikkaan sen nyt alas?
 


Jos istuttamasi taimet ovat piiskataimia, eli eivät ole haaroittuneet, niitä kannattaa leikata. Typistä taimet noin kymmenen sentin korkuisiksi huhtikuussa, ennen kuin lehdet puhkeavat.

Jos taimet ovat valmiiksi haaroittuneet, niille ei tarvitse tehdä mitään, mutta voit leikata, jos ne näyttävät harvaoksaisilta.

Pensas haaroittuu läheltä leikkauskohtaa. Siksi leikkaus kannattaa tehdä mahdollisimman alhaalta. Jos haluat kasvattaa vapaasti kasvavan aidanteen, pensaat eivät juuri vaadi käsittelyä. Mutta jos haluat aidanteesta muotoonleikatun, leikkaa sitä ainakin kerran vuodessa juhannuksen tienoilla. Jätä kasvavaan aitaan noin 15 senttiä ja jo sopivan korkuiseen aitaan viitisen senttiä uutta kasvua. Kun muotoonleikattu aita on yläosastaan kapeampi kuin alaosastaan, alaosan lehdet saavat valoa ja pysyvät kiinni oksissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen


Idänvirpiangervolla on monta hyvää ominaisuutta. Sillä on tiheä kasvutapa, se kestää leikkausta hyvin ja se tulee lehteen aikaisin keväällä, kukkii kauniisti edellisvuoden versoilla ja on vaatimaton maan laadun suhteen. Kauneimmin se kukkii avoimella ja aurinkoisella paikalla.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)