Mainos

Villiviinin leikkaus

Mainos
Vil­li­vii­nim­me kasvaa terassin reunassa puusä­lei­kös­sä. Nyt haluaisin leikata sitä, jotta se olisi ensi kesänä siistimpi ja jotta saisin ohjattua sen säleikön toiselle puolle. Milloin on oikea aika leikata? Voinko leikata alas asti?

Paikalleen kotiutunutta villiviiniä leikataan keväällä versoja harventaen. Näin kasvusto saadaan pysymään tasaisen peittävänä, ilmavana ja terveenä. Voit typistää mielestäsi väärään paikkaan kasvaneet versot ja ohjata uusia sinulle mieluisiin suuntiin.

Villiviinin alasleikkaus on radikaali toimenpide, joka järkyttää kasvin tasapainoa. Paikalleen hyvin kotiutunut kasvi saattaa hyvinkin lähteä uuteen kasvuun sen jälkeen, mutta aina näin onnekkaasti ei käy. Alasleikkausta ei saa tehdä syksyllä, sillä keväällä kasvilla on paremmat mahdollisuudet toipua rajusta toimenpiteestä. Jos päädyt villiviinin alasleikkaukseen, suosittelen, että säästät ainakin muutamia nuorimpia versoja varmistuksena siitä, että kasvi alkaa kasvaa vielä alasleikkauksen jälkeenkin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Eero Penttinen
05.06.2016

Moi! Mökillä olen ihaillut sitkeää villiviiniä ( kai se on sen nimi, en ole botanisti) ja se vaan kasvaa ilman kastelua ja mitään lannoitusta. Olen nyt 33 vuoden aikana leikannut sen kaksi kertaa 5 cm maasta ja se edelleen vaan tukkii verannalle kulun mutta e enää raaski sitä rääkätä. Olkoon, ihana viherseinä. T. Eero-setä .