Mainos

Unkarinsyreeniaidanteen leikkaus

Mainos
Kes­kus­te­lu­pals­toil­la suositellaan alasleikatun un­ka­rin­sy­ree­niai­dan­teen juuria katkottavan. Perusteluna se, että muutoin syreeni tekee vain piiskaversoa eikä haaraannu, koska juuristo on liian suuri suhteessa oksien ja lehtien määrään. Pitääkö juuriakin katkoa?

Siirsin yhden alas leikatun taimen. Se on kasvattanut kauniit, puo­li­met­ri­set oksat, joissa on haaraoksia. Loppuaidassa on vain piis­ka­ver­soa. Katkonko lop­puai­dan­teel­ta­kin juuret? Aita oli pakko leikata alas. Aikaisempi omistaja oli muotoillut syreeniaitaa moot­to­ri­sa­hal­la, ja se oli ruma ja takkuinen. Pidän enemmän kukkivasta aidanteesta.

Pensaan juuria ei tarvitse katkoa haaroittumisen ja kukinnan edistämiseksi. Uutta kasvustoa on sen sijaan syytä harventaa säännöllisesti. Unkarinsyreenille on tyypillistä, että se versoo voimakkaasti radikaalin leikkauksen jälkeen. Kasvu on yleensä erittäin rehevää, ja rankan ukkosmyrskyn seurauksena saattaa jopa laota viljan tavoin ennen puutumistaan.

Syyslannoitus elokuussa typettömällä fosfori-kaliumpitoisella lannoitteella onkin paikallaan edistämään versojen tuleentumista ja valmistautumista talveen.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)