Mainos

Unkarinsyreeniaidan alasleikkaus

Mainos
Asuntoyhtiön un­ka­rin­sy­ree­niai­ta on leikattu 20 sentin kantoon seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen sitä on leikattu kerran tai kaksi. Aita on nyt kolme metriä korkea. Nyt taloyhtiössä on otettu esille uuden leikkauksen tarve, taas kantoon. Miten leikkaus pitäisi tehdä? Onko oikein leikata taas kokonaan? Aita on alhaalta risuisen näköinen, ja osa alaoksista on lehdettömiä. Aidan takana on vil­kas­lii­ken­tei­nen katu, josta kaikki pöly ja äänet kantautuvat. Ajatus kantoon leik­kaa­mi­ses­ta ei ihastuta, koska aita on tynkä monta vuotta. Miten pitäisi menetellä oi­keaop­pi­ses­ti?

Vapaasti kasvavan unkarinsyreeniaidanteen suositeltavin leikkaustapa on harventaminen. Myös iäkäs aita voidaan uudistaa harventamalla, mikäli vanhat ja huonokuntoiset oksat onnistutaan saamaan pois pensaan keskiosista nuoria ja elinvoimaisia versoja vahingoittamatta.

Etenkin risuuntuneelle aidanteelle toimenpide saattaa olla kuitenkin niin hankala, että kasvuston leikkaaminen kantoon on käytännön syistä helpompi ratkaisu. Unkarinsyreeni sietää radikaalia typistämistä suhteellisen hyvin ja versoo varsin nopeasti uudelleen. Oksat kasvavat yleensä jo ensimmäisen kesän aikana reilun metrin mittaisiksi. Uutta kasvua kannattaa harventaa poistamalla hennot versot. Vain tanakat ja terhakat pystykasvuiset oksat säästetään.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)