Mainos

Ruusupensaikon uudistaminen

No image
Mainos
Pihassamme kasvaa ränsistynyt ruusu­pen­saik­ko. Kyseessä lienee jokin vanha pe­rin­ne­ruusu­la­ji­ke, joka on ilmeisesti ollut pihapiirissä todella kauan. Ruusut vaatisivat hieman uudistamista ja niiden juurellekin olisi hyvä lisätä multaa ja lan­noit­tei­ta. Pensaikko on kuitenkin kasvanut todella tiuhaksi ja sotkuiseksi, ja helpointa olisi leikata se keväällä kokonaan alas. Kä­sit­tääk­se­ni kaikki ruusu­la­jik­keet eivät kestä rajua toi­men­pi­det­tä. Mistä tiedän, voinko tehdä alas­leik­kauk­sen?

Ränsistynyt ruusupensas on todellakin vaikea uudistaa muutoin kuin leikkaamalla kaikki versot noin 15 sentin mittaisiksi. Toki oksistoa voi yrittää harventaa, mutta useimmiten käy niin, että toisiinsa takertuneet piikkiset oksat repeytyvät toimenpiteen yhteydessä. Ruusupensaat kestävät lähes poikkeuksetta voimakasta leikkaamista.

Seuraavan kesän kukinta riippuu siitä, kehittyvätkö ruusupensaanne kukka-aiheet edellisen vuoden versoihin, kuten juhannusruusulla. Kurtturuusun tapaiset lajit kukkivat jo samana vuonna radikaalista kevätleikkauksesta huolimatta, sillä niiden kukat muodostuvat kesän aikana kasvaneiden versojen latvaosiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)