Mainos

Riippahernepensaan hoito

No image
Mainos
Pihallani on rungollinen riip­pa­her­ne­pen­sas, joka istutettiin kaksi vuotta sitten. Kuinka korkeaksi se kasvaa? Tarvitseeko se leikkausta? Millaista lannoitusta suosittelet? Olen antanut sille yleis­lan­noi­tet­ta. Mitä her­neen­pa­loil­le pitäisi tehdä? Annanko niiden olla pensaassa vai nypinkö pois?

Hernepensaat eivät tarvitse juuri mitään hoitoa. Ne ovat vaatimattomia maan laadun suhteen, joten lannoitusta ei tarvita. Ne sietävät hyvin kuivuutta, eikä niitä tarvitse kastella kuivinakaan kesinä.

Ainoa hoitotoimenpide on poistaa tarkoin rungon tyvelle tai ylemmäksi runkoon jalonnuskohdan alapuolelle muodostuvat vesat. Usein näkee vartettuja pensaita, joilta näitä villivesoja ei ole ymmärretty poistaa. Villivesat eivät ole riippahernepensasta, vaan ne kasvavat perusrungosta eli siperianhernepensaasta, jolle riippahernepensas on vartettu.

Riippahernepensas ei kasva korkeutta. Sen korkeuden määrää perusrunko, jolle latvaosa on vartettu eli jalonnettu. Latvuksen tuuheutuessa kasvi voi kasvaa korkeintaan 10–20 senttiä korkeammaksi. Hedelmäpalot saa jättää paikoilleen, eikä niitä tarvitse poistaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)