Mainos

Morsiusangervon leikkaus

Mainos
Kuinka usein mor­siusan­ger­voa kannattaa leikata ja harventaa? Mieheni leikkaa pensaita vuosittain. Ne näyttävät vuosi vuodelta hontelommilta. 

Jos pensas näyttää vuosi vuodelta hontelommalta, kannattaa leikkauksessa pitää kunnon tauko. Heikkokuntoista pensasta ei saa voimakaskasvuiseksi leikkaamalla sitä jatkuvasti. Sen sijaan pensaalle on hyvä antaa lannoitetta tai kompostia, niin se saattaa voimistua.

Jos pensas on hyvin tuuhea, sitä voi harventaa esimerkiksi poistamalla vuosittain kolmasosan vanhimmista oksista. Kolmen vuoden jälkeen pensas on uusiutunut kokonaan. Näin saat nauttia pensaan kukinnasta joka vuosi. Kolmen vuoden jälkeen voit pitää leikkauksessa usean vuoden tauon tai poistaa vain katkenneita, kuolleita tai huonon näköisiä oksia. Vasta kun pensas näyttää taas liian tuuhealta ja ränsistyneeltä, sitä kannattaa leikata voimakkaasti.

Morsiusangervo sietää myös alasleikkauksen. Silloin koko pensas leikataan alas keväällä ennen lehtien puhkeamista. Sen jälkeen täytyy pitää monen vuoden tauko leikkauksissa, jotta pensas ehtii kasvattaa kunnolla uusia oksia.

Lue lisää:

Näin leikkaat norjanangervon

Lehtipistiäinen tuhoaa norjanangervon

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)