Mainos

Miten suuret terijoensalavat leikataan?

No image
Mainos
Meillä on kolme isoa te­ri­joen­sa­la­va­puu­ta. Mistä kohdasta oksat leikataan, kun puut halutaan uusia? Tarkoitus on leikata kaikki oksat pois.

Puita ei voi uusia tai nuorentaa samalla tavalla kuin pensaita. Suurista puista ei kannata poistaa paksuja oksia tai katkaista runkoa. Tarkoituksena on varmaan hamlata puu, mutta se aloitetaan, kun puu on nuori ja oksat ja runko ovat vielä hyvin ohuet.

Puun typistäminen johtaa runsaaseen vesiversokasvuun. Vesiversot ovat heikosti kiinni rungossa ja katkeilevat herkästi. Ne ovat monesti vaaraksi ympäristölleen.

Suuret haavat eivät ehdi parantua puun elinaikana. Ne toimivat jatkuvasti porttina lahottajasienien itiöille. Puun elinikä lyhenee tautien takia huomattavasti. Pajusukuiset puut kestävät kovaa leikkausta paremmin kuin muut, mutta ne ovat huonokuntoisia typistämisen jälkeen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluaa pienentää latvan, sen voi tehdä lyhentämällä oksia niin, että leikkauspinta jää oksahaaran kohdalle. Puuhun ei jätetä paljaita tappeja. Koko latvuksen oksia lyhennetään, jotta tasapaino säilyy.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)