Mainos

Kuusiaidan leikkaus matalammaksi

Mainos

­Kuusiai­ta­ni on noin kolme metriä korkea. Olemme vasta muuttaneet ja haluaisimme, että tämä aita olisi normaalin korkuinen eli noin 1,8 metriä. Voiko aitaa leikata näin matalaksi vai kuoleeko koko aita, jos menen leik­kaa­maan?

Lähes puolet mitasta pois ei havupuun kysymyksessä ollessa kuulosta oikein hyvältä. Aita ei välttämättä kuole voimakkaan madaltamisen johdosta, mutta niin taimien hyvinvointi kuin ulkonäkö kärsivät radikaalista typistämisestä.

Kuusiaitaa leikattaessa lyhennetään vain edellisenä vuonna kasvanutta versostoa, sillä puutuneet oksat eivät enää tee uusia silmuja. Perinteisen ohjeen mukaan latva katkaistaan, kun aita on saavuttanut halutun korkeuden. Myös latvasta typistetään tällöin vain viimeistä kasvua.

Kolmimetrinen kuusiaita on kieltämättä jo vähän hankala leikattava. Työstä selvinnee kuitenkin vielä jotenkuten kohtuudella. Tarkistakaapa viimeisimmän latvaverson pituus. Elinvoimainen ja kasvupaikallaan viihtyvä kuusi saattaa venähtää vuodessa pituutta jopa yli puoli metriä. Jättäkää vain pari senttiä tätä uutta kasvua, jolloin aita madaltuu jo jonkin verran.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)