Mainos

Kultasateen nuorennus

Mainos
Pihallamme kasvaa 3-4 metriä korkea pensasmainen kultasade. Tarkkaa ikää en tiedä, mutta se voi olla hyvinkin yli kymmenen vuotta vanha. Paksuin runko on hal­kai­si­jal­taan 10 senttiä. Viime kesänä pensas kukki vain vähän ylä­ok­sis­taan. Miten saisin sen kukkimaan runsaammin? Uskallanko leikata tai sahata paksujakin runkoja vai leikkaanko vain oksien kärkiä?

Puutarhaanne koristaa oloissamme harvinainen helmi. Kultasade on talvenarka laji, joka viihtyy maassamme pääsääntöisesti vain eteläisen Suomen suojaisilla kasvupaikoilla.

Leikkaaminen ei ole ratkaisu ongelmaan. Kukkien vähyys voi olla tilapäistä ja johtua esimerkiksi kukka-aiheiden paleltumisesta tai kasvualustan ravinnehäiriöstä. Kultasade viihtyy runsasravinteisessa, kalkkiperäisessä maassa, joten myös kalkin lisäys kasvualustaan saattaa auttaa.

Verson kärkiä ei kannata typistää vaan mieluummin tarvittaessa poistaa oksa tai kaksi varhain keväällä tyveä myöten. Nekin hyvin harkiten, sillä kultasadetta leikataan yleensä hyvin vähän.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)