Mainos

Kellastuneen tuijan leikkaus

Mainos
Auttaako leikkaus kel­las­tu­nut­ta tuijaa? Tuija on noin 18 vuotta vanha ja 4 metriä korkea. Se on puolentoista vuoden aikana kellastunut täysin.

Kellastumisen syytä on vaikea sanoa kasvia näkemättä. Tuija voi tulla hyvin vanhaksi, joten puusi tuskin kärsii vanhuudesta. Vanhat tuijat voivat saada kellertävän sävyn neulasiinsa talven aikana, mutta se ei ole haitallista. Alkukesän kasvun myötä kellertävä sävy yleensä häviää.

Nuori tuija voisi kärsiä kevättalven auringosta, kun maa on vielä roudassa, mutta vanhemmalla puulla on jo sen verran laaja juuristo, että se kykenee nostamaan neulasista haihtuneen nesteen tilalle vettä routakerroksen alta. Joskus tuijan kävyt antavat puulle kellertävän sävyn, eikä sekään ole haitallista.

Syy kellastumiseen saattaa olla juuristossa. Onko maata puun ympäriltä kaivettu tai onko puuta jollain muulla tavalla häiritty? Jos tuija kellastuu ja kuivuu, leikkaamisesta ei ole hyötyä. Kuivuneet osat voi kyllä leikata pois, jos osa puusta on vielä vihreä. Tuija saattaa vielä tehdä uutta kasvua puutuneestakin oksasta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)