Mainos

Kärhön hoito

No image
Mainos
Istutimme kaksi vuotta sitten köyn­nös­kas­vin Clematis ’Piili’, joka on kasvanut ja kukkinut hyvin. Lämpimästä syksystä 2005 johtuen kasvi kukki pitkään. Lehdet säilyivät vihreinä pakkasiin asti eivätkä tippuneet ollenkaan. Mitä köynnökselle pitäisi tehdä keväällä? Antaako kasvin tiputtaa aikanaan lehtensä vai leikataanko se? Miltä korkeudelta köynnös leikataan, jos leikkaus on tarpeen?


Kysymyksessä lienee loistokärhölajike ’Piilu’, jonka kukat ovat hempeän vaaleanpunajuovikkaat. Clematis Patens-ryhmään kuuluvien kärhöjen tavoin myös osa ’Piilu’-lajikkeen kukista kehittyy edellisen vuoden versoihin.

Paleltumatta talven yli selvinneet varret kaipaavatkin keväällä vain pientä siistimistä ja typistämistä, sillä oksien voimakas leikkaaminen myöhästyttää kukinnan alkamista. Mikäli versosto on kärsinyt pahoja talvivaurioita, kasvusto poistetaan maan myötäisesti. Tällöin kärhö kasvattaa loppukesän kynnyksellä kukkaan puhkeavat uudet oksat.

Kasvuston säilyminen vihreänä pakkasiin saakka viestittää, ettei köynnöksenne ole ehtinyt tuleentua ja valmistautua riittävän hyvin talveen. Talvivaurioihin kannattaa siis varautua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)