Mainos

Vuorimännyn siirto?

Mainos

Siirron onnistuminen riippuu siitä, kuinka iso vuorimänty on. Jos pensas on nuori tai pienikokoinen, siirto käy käsipelillä hyvin. Jos pensas on suuri, voi olla, että tarvitset juuripaakun nostamiseen esimerkiksi pienen kaivinkoneen. Mitä suuremman juuripaakun saat nostettua, sitä paremmin pensas kestää siirron ja sitä nopeammin se juurtuu uuteen paikkaan.
Kun olet tehnyt uuden istutuskuopan, kaiva pensas irti maasta. Yritä saada ainakin latvan läpimitan kokoinen paakku mukaan. Pyri pitämään paakku mahdollisimman ehjänä. Nosta pensas pressun päälle ja vedä se uudelle istutuspaikalle. Tuulisella tai aurinkoisella säällä juuripaakku ja neulaset kannattaa suojata haihtumiselta kankaalla. Siirto on syytä tehdä syksyllä, koska silloin maa on luonnostaan kosteaa eikä kastelusta tarvitse huolehtia. Kun maa keväällä kuivuu, vuorimäntyä kannattaa kastella aika ajoin juurtumisen edistämiseksi.
Lotta lindholm
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Yritä saada ainakin latvan läpimitan kokoinen paakku mukaan. Pyri pitämään paakku mahdollisimman ehjänä. Nosta pensas pressun päälle ja vedä se uudelle istutuspaikalle. Tuulisella tai aurinkoisella säällä juuripaakku ja neulaset kannattaa suojata haihtumiselta kankaalla. Siirto on syytä tehdä syksyllä, koska silloin maa on luonnostaan kosteaa eikä kastelusta tarvitse huolehtia. Kun maa keväällä kuivuu, vuorimäntyä kannattaa kastella aika ajoin juurtumisen edistämiseksi.
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)