Mainos

Pikkupuu perennapenkkiin

No image
Mainos
Mikä pikkupuu sopisi pe­ren­na­penk­kiin?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Tähän tarkoitukseen sopii useita meillä menestyviä pikkupuita ja niiden lajikkeita. Kannattaa valita niin sanottuja kukkapuita, esimerkiksi joku hedelmäpuu, niin saat perennaryhmääsi lisää kukinnan loistoa. Omissa perennaryhmissäni kasvaa isoja, aivan tavallisia omenapuita, jotka on istutettu jo 1940-luvulla.

Jos tontilla on vähän tilaa, voit istuttaa perennapenkkiin pensaan, jota muotoilemalla saat pieneenkin paikkaan sopivan kukkapuun. Sellaisia pensaita ovat esimerkiksi kauniisti kukkivat koiran- ja lumipalloheisi, siperianhernepensas, puisto- tai unkarinsyreeni ja hovijasmike. Jo luonnostaan sellaisia ovat monet koristeomenapuulajikkeet, luumu, kirsikat, pihlajat, sirotuomipihlaja ja kultasade.

Edellä mainitut pikkupuut kasvavat kohtuullista vauhtia. Nopeasti kasvava, mutta vaatimattomasti kukkiva ja varsin tuuheaksi kasvava puu on terijoensalava. Säännöllisellä leikkauksella sen saa pysymään halutun kokoisena.

Ennen valintaa kannattaa silmäillä lähipuistossa tai naapurissa, miltä puu näyttää istutettuna.

Koska puiden, pensaiden ja perennojen juuret ovat maassa eri syvyydellä, ei tarvitse olla huolissaan siitä, että puu veisi kaikki ravinteet perennoiltakin.

Pentti Alanko

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)