Mainos

Piharatamo pois nurmikolta?

Mainos

Ratamo (Plantago major) on monivuotinen, mutta leviää pääosin siementen avulla. Yksi piharatamo tuottaa jopa 10000 siementä. Se on kohtalaisen huono kilpailemaan muiden kasvien kanssa, jolloin se valloittaa lähinnä muille kelpaamattomia nurmikon aukkopaikkoja.
Paras keino pitää ratamo pois edustusnurmikolta on huolehtia nurmikon hyvästä kunnosta. Jos talven jälkeen havaitset talvivaurioita, korjaa ne heti. Paikkauskylvö hyvälaatuisella nurmikkoseoksella estää ratamoa valtaamasta kasvupaikkaa.
Jos ratamo on vallannut pihanurmikon ja haluat päästä siitä eroon, puutarhaliikkeistä löytyy erikoisvalmiste leveälehtisten rikkakasvien (kuten ratamo) torjuntaan nurmikolta. Samalla saa torjuttua muun muassa voikukan.
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Seosrikkahävite, jossa on diklorproppi-P-, MCPA- ja dikampa-tehoainetta, tehoaa leveälehtisiin lajeihin, mutta nurmikkokasvit eivät vioitu. Valmistetta löytyy valmiina spray-valmisteena (pistemäiset rikka-alueet) ja tiivisteenä (isoille nurmikkoalueille). Muista huolellinen suojautuminen, kun käytät kasvinsuojeluaineita. Ruiskutuksen jälkeen nurmikolla ei ole hyvä kävellä paljain jaloin muutamaan päivään.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)