Mainos

Pensaita paahteeseen seinustalle

No image
Mainos
Haluaisin istuttaa jotain pensasta keltaisen puutalomme ikkunoiden alle julkisivun puolelle si­sään­käyn­nin molemmin puolin. Paikka on paahteinen. Talvella lumet tulevat katolta niskaan, joten pensaiden tulisi kestää leik­kaus­ta­kin. Mitä pensaita suo­sit­te­let­te? Itselläni on käynyt mielessä syys­hor­ten­sia ja ruusut, mutta minkälaiset ja minkä väriset?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Mainitsemanne olosuhteet heittävät haasteen, johon ei moni puuvartinen pensas pysty vastaamaan. Edellä mainittujen riskitekijöiden ohella kasvien menestymiselle saattavat aiheuttaa päänvaivaa seinivierustojen routaeristeet, jotka estävät riittävän syvän (50-60 cm) multatilan tekemisen. Mahdollinen pitkä räystäslippa rajoittaa puolestaan istutusten sadeveden saantia, mikä etenkin paahteisella paikalla olisi kasvien kannalta toivottavaa.

Jos kuitenkin haluatte kokeilla pensasistutusta kyseisellä kasvupaikalla, ehdottaisin kasviksi perusruusupensasta, kuten punakukkaista kurtturuusua. Se sietää paahdetta ja kukkii uskollisesti leikkaamisesta huolimatta. Syyshortensian oksat ovat tippulumen alle aivan liian hauraat, ja laji viihtyy muutenkin paremmin puolivarjossa.

Vaihtoehtoisena ratkaisuna esittäisin seinänvierusten kiveämistä esimerkiksi luonnonkivin ja sisääntulon piristämistä näyttävin kesäkukkaistutuksin.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)