Mainos

Näyttävä pensasaita

Mainos
Mikä myrkytön pensasaita olisi näyttävä kesällä ja syksyllä?

Vapaasti kasvavaan pensasaitaan voi yhdistellä monenlaisia pensaita, jolloin kukintaa ja syysväriä saa runsaammin kuin yhtä lajia käyttämällä.

Esimerkiksi tuomipihlajat ovat komeita pensaita, joihin yleensä tulee upea syysväri ja syötävät marjat. Myös koriste- ja marja-aronia saavat värikkään syysasun aurinkoisella paikalla. Marjoja käytetään mehuihin ja piirakoihin.

Monissa luonnonruusuissa on kauniit kukat ja komea syysväri kiulukoineen. Ainakin mökinruusu, vuoriruusu, punalehtiruusu ja juhannusruusu saavat aurinkoisella paikalla hyvän syysvärin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Lännenheisiangervo (Physocarpus opulifolius, I–V) kukkii runsaasti kesäkuussa ja kukinnoista muodostuu kauniit hedelmystöt, jotka syksyllä värittyvät punaisiksi. Aitaorapihlaja (Crataegus grayana, I–VI) on kestävä ja terve pensas, jonka syötävät punaiset marjat ovat syksyllä koristeelliset. Leikattuun aitaan kukkia ja marjoja tulee vähän tai ei lainkaan.

Kultaherukka (Ribes aureum, I–VI) kukkii keltaisena. Avoimella paikalla se saa loistavan punaisen syysvärin. Mustat marjat ovat syötäviä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)