Mainos

Mihin siirrän istutukset?

Mainos

Taloomme on tulossa ulkovuoraus- ja kat­to­re­mont­ti. Mihin siirrän äi­tien­päi­vä­ruusu- ja muut kuk­kais­tu­tuk­set ja miten suojaan ne?

Tiedän kokemuksesta, että nämä ovat todellisia ongelmia. Kasvit pitäisi siirtää remonttia edeltävänä syksynä tai viimeistään keväällä ennen kasvukauden alkua, mutta harvoin remontin tekijät ovat jo silloin tiedossa. Remonttimiehethän tietävät parhaiten, mitkä kaikki alueet jäävät remontin alle. Paikoilleen jäävien kasvien, kuten puiden ja niiden juuristoalueen, suojaaminen on remonteissa aina tärkeä toimenpide. Ryhmäruusu- ja perennaistutukset sen sijaan täytyy yleensä siirtää kauemmas väliaikaiseen istutukseen – aivan kuten olit suunnitellutkin.
 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Joskus remonttien alta täytyy siirtää myös isoja pensaita. Ne täytyy leikata alas ennen siirtoa. Etenkin monet tyvestä vesovat pensaat, kuten pensasruusut, syreenit ja kuusamat, sietävät alasleikkauksen hyvin. Sen sijaan esimerkiksi syyshortensia ei sitä kestä ja voi tuhoutua alasleikkauksen seurauksena. Istuta jaloruusut, perennat ja mahdolliset alasleikatut pensaat väliaikaisesti siirteeseen suojaisaan, tarvittaessa aidalla suojattuun paikaan. Ryhmäruusujen taimet kannattaa istuttaa vieri viereen reilusti aiempaa syvempään maahan, jotta ne selviävät talven yli. Remontin jälkeen voit istuttaa ne takaisin vakiopaikoilleen loppukesällä tai syksyllä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)