Mainos

Maakellari kauniiksi

Mainos

Mitä kasveja voisin istuttaa maakellarin päälle?

Peittopensaiden ja -perennojen muodostama mattomainen kasvillisuus toimii parhaimmillaan lisäeristeenä maakellarille ja on samalla esteettisesti kaunis ja ympäristöön soveltuva. Kasvivalinnoissa tulee ottaa huomioon muun muassa paikan menestymisvyöhyke ja valo-olot. Multavahvuutta voit säädellä kasvillisuuden vaatimusten mukaisesti.

Suikeroalpi sietää tilapäistä kuivuutta. Sille, kuten muillekin kasveille, on kuitenkin eduksi mahdollisimman hyvä kasvualusta. Pensaiden kasvualustan on syytä olla vähintään 30–40 senttiä paksu, peittoperennojen multavahvuudeksi riittää 10–20 senttiä. Kasvualustana kannattaa ehdottomasti käyttää rikkaruohotonta multaa, muuten maakellarin katosta muodostuu työläästi hoidettava rikkakasvipesä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoisella, kuivahkolla paikalla menestyviä peiteperennoja ovat muun muassa erilaiset maksaruohot, ajuruohot, rönsyansikka sekä peitto-, veri- ja tuoksukurjenpolvi. Maanpeitepensaista maankellarin päällisen verhoamiseksi sopivat esimerkiksi verhoangervo, lamoherukka, lamohietakirsikka sekä erilaiset peittopajut. Havupensaista käyttökelpoisia ovat erityyppiset kääpiö- ja laakakatajat sekä vähässä valossa viihtyvä tuivio.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)