Mainos

Kaunis puu kalliolle

Mainos

Mikä puu olisi kaunis ympäri vuoden? Haluamme sisäpihalle yhden pienehkön puun. Pohjalla on kallio, johon is­tu­tus­kuop­pa lou­hi­taan.

Kun puun kasvupaikka louhitaan kallioon, täytyy myös huolehtia siitä, ettei vesi jää kuoppaan seisomaan. Lisäksi kasvualustan on oltava riittävän paksu ja laaja, ettei maa pääse kuivumaan liikaa keskikesän helteiden aikana. Kuopan on siis oltava syvä, laaja ja viettävä. Paikan laajuus riippuu siitä, millaisen puun istuttaa. Esimerkiksi omenapuun kasvupaikan on hyvä olla laajuudeltaan useita metrejä. Kasvualustaksi on hyvä valita multavaa maata, jossa on vähän kosteutta sitovaa savea. Kaikki hyvinvoivat puut ovat kauniita ympäri vuoden. Jos teette hyvin laajan kasvualustan, voitte harkita jotakin koristeomenapuulajia. Suomenpihlajasta tulee myös kaunis puu, joka viihtyy kivikkoisella maalla. Lisäksi myynnissä on laaja valikoima erilaisia runkoon vartettuja pensaslajeja, jotka eivät vaadi niin suurta kasvualustaa kuin edellä mainitut. Matalia pikkupuita ovat esimerkiksi runkoon vartettu marja-aronia ja riippahernepuu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki hyvinvoivat puut ovat kauniita ympäri vuoden. Jos teette hyvin laajan kasvualustan, voitte harkita jotakin koristeomenapuulajia. Suomenpihlajasta tulee myös kaunis puu, joka viihtyy kivikkoisella maalla. Lisäksi myynnissä on laaja valikoima erilaisia runkoon vartettuja pensaslajeja, jotka eivät vaadi niin suurta kasvualustaa kuin edellä mainitut. Matalia pikkupuita ovat esimerkiksi runkoon vartettu marja-aronia ja riippahernepuu.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)