Mainos

Karhunsammalta pihaan

No image
Mainos
Viihtyisikö karhunsammal au­rin­koi­sel­la paikalla nurmikon sijasta? Olen kaivanut paikan nur­mik­ko­kais­ta­leel­le (1 m x 5 m) kulkureitin laatoituksen viereen. Miten sammal tulisi paikkaan istuttaa, jos se siihen käy? Entä hoito? Tontti on osittain metsäinen rinnetontti.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Sammalen siirtäminen luonnosta maanomistajan luvalla on mahdollista, mutta siirteiden kotiutuminen puutarhaan vaihtelee. Onnistumisen yhtenä edellytyksenä on, että uusi kasvupaikka on vastaavanlainen kuin missä sammal on luonnossa kasvanut. Eli aurinkoiselle paikalle tuleva sammal siirretään aurinkoiselta kasvupaikalta ja pohjasta pyritään tekemään mahdollisimman pitkälle sammalen luontaista kasvualustaa vastaava.

Karhunsammalia on useita eri lajeja. Esimerkiksi korpikarhunsammal viihtyy kosteilla suoperäisillä mailla ja kankaankarhunsammal nimensä mukaisesti kuivilla kankailla.Sammalta irrotetaan yhtenäisinä patjoina, jotka asennetaan valmiin pohjan päälle ja kastellaan perusteellisesti. Säännöllinen kastelu etenkin alkuaikoina on tärkeää.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)