Mainos

Karakallapavun talvehtiminen

No image
Mainos

­Tal­veh­tii­ko ka­ra­kal­la­pa­pu sisällä vai ulkona?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Karakallapapu (Vigna caracalla) on trooppisesta Amerikasta kotoisin oleva ainavihanta monivuotinen köynnös, joka ei kestä pakkasta. Suomessa kasvia myydään joskus myös yksivuotisena puutarha- tai patiokasvina. Parhaiten se viihtyy kasvihuoneessa, jossa ilman kosteus pysyy suurena. Kasvin voi talvettaa asuinhuoneen lämmössä, mieluiten valoisalla paikalla. Myös viileässä talvettaminen onnistuu, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella.

Tavallisesti karakallapapu ränsistyy pahasti talven aikana. Rumia ja kuolleita oksia voi huoletta leikata pois sitä mukaa kuin niitä ilmestyy.

Jos kasvi on talven kovin viileässä ja niukkavaloisessa paikassa, se saattaa varistaa kaikki lehtensä. Kun kevät koittaa ja kasvi siirretään lämpimään, uudet versot alkavat nopeasti kasvaa.

Talvella kastelun tarpeen sanelee valon ja lämmön määrä. Valoisalla ikkunalla huoneen lämmössä multa ei saa koskaan kuivua rutikuivaksi. Niukassa valossa ja viileässä saattaa kastelu parin kolmen viikon välein riittää. Karakallapapu pitää uutterasta sumutuksesta läpi vuoden.

Visa Lipponen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)