Mainos

Jalohortensian kevät

Mainos

­Ja­lo­hor­ten­sia ulos? Kasvi on ollut talven varastossa ja on nyt alkanut kasvattaa lehtiä. Leik­kaan­ko?

Ellet halua madaltaa jalohortensiaa (Hydrangea Macrophylla-ryhmä), sinun ei tarvitse leikata pois muuta kuin talven aikana kuolleet oksat.
Ruukussa kasvava jalohortensia viihtyy mainiosti kesän ulkona valoisassa, mutta auringolta suojatussa paikassa. Kun sinulla kerran on mahdollisuus talvettaa jalohortensia sisällä, niin minä en istuttaisi sitä ulos avomaalle. Jalohortensioita on lukuisia lajikkeita, joista osa ei talvehdi Suomessa ulkona ja osa talvehtii vaihtelevalla menestyksellä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Niin kutsuttujen Endless Summer® -sarjan jalohortensioiden mainitaan kestävän jopa yli 30 asteen pakkasia. Yleensä niiden varret kuitenkin paleltuvat talvella maan pintaa myöten, josta ne sitten vaihtelevalla menestyksellä versovat uudelleen. Ne tosin saattavat avomaalle istutettuina kukkiakin.

Jos minulla olisi jalohortensia ilman tarkkaa lajikenimeä ja tietoa pakkasenkestävyydestä, talvettaisin sen sisällä. On nimittäin todennäköisempää, että kasvi kuolee talvella ulkona, kuin että se talvehtii siellä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (3)
marja
23.04.2016

Olen talvettanut vuosia useita jalohortensioita kellarissa hyvällä menestyksellä ja kaksi olen istuttanut ulos muutama vuosi sitten kun kasvoivat niin isoiksi etten jaksanut niitä enää raahata kellariin. Hyvin ovat lähteneet joka kevät kasvamaan ja kellarissa olleet kukkivat koko kesän. Ulkona talvehtivat kukkivat vasta loppukesästä.

Lindelöf Liisa
22.04.2016

Sain jalohortensian talvehtimaan kolme talvea. Leikkasin sen ja laitoin marjapensaiden keskelle suojaan ja lisäksi harsot päälle. Neljä kevättä se aina nousi ja kukki, tosin kukkien värit muuttuivat punaisiksi sinisestä. Siirsin kesän alussa isoon ruukkuun aurinkoiselle paikalle.

raija pihlman
22.04.2016

Minun kuoli jo syksyllä.mutta tässä tuli oivia vinkkejä jos vielä kokeilisi.minulla oli yksi yksilo jo vuosia sitten joka kukki vielä joulukuussa.mutta sen jälkeen olen kaksi vuotta sitten kokeilin taas sille kävi kehnosti kuoli.