Mainos

Amppelimansikka parvekkeella

Mainos

Miten hoidan amp­pe­li­man­sik­kaa lasitetulla par­vek­keel­la?

Amppelimansikan ja muidenkin kasvien kasvattaminen lasitetulla parvekkeella on kuin viljelyä pienoiskasvihuoneessa. Säännöllisen kastelun ja tarvittavan ravinnelisäyksen ohella on tärkeää huolehtia riittävästä tuuletuksesta, muuten lämpötila aurinkoisina kesäpäivinä nousee liian korkeaksi. Avoinna olevasta lasista saattaa parvekkeelle eksyä myös mehiläisiä ja muita pölyttäviä hyönteisiä, mikä on hyödyksi sadon muodostumiselle. Pölyttymistä voi ja kannattaa suljetussa tilassa auttaa täristämällä varovasti kukkavarsia, tai tupsuttelemalla esimerkiksi pumpulipuikolla kevyesti kukasta kukkaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Amppelimansikkalajikkeet ovat yleensä jatkuvasatoisia ja kasvattavat pitkiä rönsyjä. Rönsyillä on koristearvonsa, mutta ne heikentävät samalla sadon muodostumista. Ainakin osa rönsyistä kannattaa poistaa ja istuttaa niistä vaikkapa uusia taimia. Amppelimansikka talvehtii viileässä 0–3-asteisessa tilassa. Taimet voi myös istuttaa maahan hyvissä ajoin ennen talvea. Talvehtineet taimet istutetaan keväällä uuteen multaan. Lannoitusta tarvitaan vain niukalti. Tarkoitukseen sopivat esimerkiksi marjakasvien ravinteet.

Lue lisää:

Miten poistan amppelimansikasta homeen?

Miten amppelimansikka säilyy talven yli?

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi:n toimitus
25.07.2016

Hei Hannele!

Kiitos kysymyksestäsi. Valitettavasti näiden tietojen pohjalta tähän on haastavaa vastata, sillä erilaisia kasvitauteja ja tuholaisia on valtavasti erilaisia. Voit kuitenkin lähettää kysymyksesi osoitteeseen viherpiha@a-lehdet.fi painokelpoisen kuvan kera, jolloin voimme mahdollisesti julkaista sen Viherpiha vastaa -palstalla lehdessä, mikäli kasvinsuojeluasiantuntija pystyy kertomaan millainen ongelma mahtaa olla kyseessä.

hannele åström
10.07.2016

mikä ihmeen ötökkä joka tekee verkkoa lehtiin?ja sitten ruskistuu myöhemmin....