Mainos

Rusokirsikan lisäys siemenestä

No image
Mainos
Miten saan rusokirsikan itä­mään?­Lai­toin siemenet pakastimeen.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kun siemeniä laitetaan kylmäkäsittelyyn, se ei suinkaan tarkoita sitä, että ne laitetaan pakastimeen. Paras tapa siementen kylmäkäsittelyyn on laittaa ne tuoreeseen turpeen ja hiekan seokseen minigrip-pusseihin jääkaappiin. Lämpötilan ei siis tarvitse olla nollan alapuolella, vaan +5–7 astetta riittää.

Hygieniasyistä siemeniä ei saa laittaa samaan jääkaappiin elintarvikkeiden kanssa. Lisäksi muovi päästää läpi kaasuja. Jääkaapissa olevista hedelmistä haihtuva etyleenikaasu vaikeuttaa itämistä tai jopa ehkäisee sen. Olisikin parempi kylvää siemenet syksyllä ulos ja antaa luonnon hoitaa kylmäkäsittely talven aikana. Kylvöalue voidaan peittää lehtikerroksella jäätymisen ehkäisemiseksi.

Rusokirsikka (Prunus sargentii) on kasvanut jopa Vaasassa. Se selviää pohjoisempanakin, jos paikallisilmasto on edullinen. Menestymisvyöhyke antaa vain karkean tiedon siitä, missä asti jotain kasvia voi menestyksellisesti kasvattaa. Vasta alueen pienilmasto ja kasvin kasvupaikka määräävät lopullisesti, tuleeko kasvi menestymään sille valitulla paikalla.

Pentti Alanko

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)