Mainos

Pihajasmike oksasta

No image
Mainos
Pystyykö pi­ha­jas­mi­ket­ta lisäämään oksista juur­rut­ta­mal­la?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Taimitarhoissa pihajasmiketta lisätään sekä puutumattomista kesäpistokkaistaettä puutuneista talvipistokkaista.Kesäpistokkaita otetaan pehmeistä ja nuorista versoista. Kevätkesällä otetutpistokkaat ovat 5–10 sentin pituisia. Ne juurrutetaan lasin alla hiekkaan taihiekan ja turpeen seokseen pisteltyinä.

Pistokkaita suihkutetaan ahkerasti, sillä ne tarvitsevat kostean ilmanjuurtuakseen. Ammattiviljelijät tekevät tämän erityisissä muovitunneleissatai kasvihuoneissa, joissa on automaattinen sumutus.Menetelmää kutsutaankin sumumonistukseksi. Harrastajille helpoinkeino on lisätä kasvia puutuneista talvipistokkaista. Edellisen kesänpuutuneista versoista leikataan syksyllä 20– 30 sentin pituisia pätkiäpistokkaiksi.

Ammattiviljelijät säilyttävät talvipistokkaat kosteailmaisessa ja viileässä varastossakevääseen, jolloin versojen alapäähän muodostuu juurtumista edistävääkallusta. Kun kylmävarastoja ei ollut, pistokkaat säilytettiin talven yli nipuissaja lumihankeen haudattuina. Jälkimmäinen keino sopii harrastelijalle.Talvipistokkaat istutetaan keväällä ulos heti, kun maa on sulanut. Ne juurtuvatyleensä nopeasti. Syksyllä kannattaa peittää maata pieneltä alalta lehdillä.Ne estävät maan jäätymisen, joten pistokkaiden istuttaminen onnistuuheti lumien sulettua.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)