Mainos

Perennojen tuhot

No image
Mainos
Mitä olivat tänä kesänä esiintyvät vihertävät luteet? Onko niiden syytä, että monet perennat oli syöty jo pieninä alkuina keväällä? Perennat lähtivät uudelleen kasvuun, kun siistin niitä. Jopa punahattu, joka yleensä kasvaa ja kukkii hyvin, voi huonosti. Onko perennoille olemassa mitään ke­vät­ruis­ku­tet­ta?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Luteiden lajisto on erittäin laaja, ja etenkin viherlude on yleistynyt valtavasti tänä kesänä. Luteet imevät kasvien solunesteitä aiheuttaen lehtien laikkuisuutta ja repeilyä sekä kasvun hidastumista. On aivan mahdollista, että luteet ovat turmelleet perennat keväällä, mutta asialla ovat yhtä lailla voineet olla esimerkiksi lehtikuoriaiset, kärsäkkäät ym. lehtiä ja kasvupisteitä vioittavat tuholaiset.

Monivuotisille kukille ei ole olemassa erillistä kevätruiskutetta. Luteiden ja muiden puutarhan yleisimpien tuholaisten torjumiseen kukkapenkistä soveltuvat luonnonpyretriinipohjaiset Bioruiskute S ja Puutarha-aerosoli. Perennakasvustoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Toimenpiteisiin ryhdytään heti ensimmäisten tuholaisten ilmaannuttua.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)