Mainos

Narsissin nuput kuivuvat

No image
Mainos
Miksi val­ko­nar­sis­sin nuput kuivuvat avautumatta? Minulla on ’Flore pleno’ -lajiketta ja äidiltäni saatua vanhaa kantaa, eikä kumpikaan saa kukkiaan auki. Molemmat ovat kasvaneet vuosia puu­tar­has­sa­ni. Nuppuja tulee joka kevät, ja aina ne kuivettuvat. Äitini narsissit kukkivat runsaasti.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Narsissit ovat yleensä erittäin kiitollisia kukkijoita. Silloin tällöin ne kuitenkin muodostavat vain tyhjiä kukkanuppuja tai kasvattavat pelkkiä lehtiä kukinnan kustannuksella. Syy poikkeavaan kasvuun löytyy useimmiten epäedullisista kasvuolosuhteista, kuten valon puutteesta, kasvualustan liiasta tiiviydestä, kosteudesta tai kuivuudesta, ravinteiden puutteesta tai liiallisesta typpilannoituksesta.

Sipulit ovat voineet nousta liian pintaan maan tiivistymisen myötä tai ne kasvavat liian ahtaassa. Etenkin hyvässä maassa narsissi muodostaa runsaasti sivusipuleita. Lisääntyminen on toisaalta hyvä asia, mutta jos sipuleita ei aika ajoin nosteta ylös ja jaeta, kasvutila yksinkertaisesti loppuu kesken. Kannattaa kurkata maan alle ja arvioida sipulien kuntoa ja kokoa. Tarvittaessa sipulit nostetaan maasta, jaetaan ja istutetaan uudelleen kunnostettuun kasvualustaan.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)