Mainos

?Lippizaner?-liljan tauti

No image
Mainos
Viherpihassa kerrottiin valkoisesta ’Lip­piza­ner’- liljasta. Tuota lajiketta ei ole saanut enää pariin kolmeen vuoteen. Minulle kerrottiin, että sitä vaivaa jokin tauti, jonka seurauksena kasvi kuolee pik­ku­hil­jaa.­Ne kukoistavat kuitenkin omalla pihallani. Mikä on totuus tästä liljasta? Valkoisista liljoista ei hevin löydy yhtä komeaa ja run­sas­kuk­kais­ta.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Uudet värililjat ovat melko vaateliaita kasveja, joten ne eivät viihdy missä tahansa. Teillä sattuu olemaan niille sopiva paikka. Lajiketta vaivaava tauti, mikä lieneekin, ei ole levinnyt puutarhaanne.

Eräitä lajikkeita vaivaa liljanharmaahome sateisina kesinä, mutta myös sipuleita mädättäviä sieniä on olemassa. Kyseessä on todennäköisesti viruksen aiheuttama tauti.

Viruksen saastuttamia kasviyksilöitä ei saada enää terveiksi. Saastuneita kasveja voidaan laboratoriossa puhdistaa siten, että kasvupisteen terveistä soluista kasvatetaan uusia kasveja. Uskon ’Lippizaner’-liljojenkin tulevan uudestaan markkinoille, jos kyseessä on virustauti.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)