Mainos

Liljassa läikkiä

No image
Mainos
Siirsin kaksi vuotta sitten liljojen si­pu­li­tuu­teen paikkaan. Talon ete­lä­sei­nus­taon valoisa ja tuu­len­suo­jai­nen.­Lil­jat kasvavat aluksi ko­meas­ti.­Ku­kin­ta­vai­hees­sa lehtiin il­mes­tyy­läik­kiä ja ne alkavat la­kas­tua.­Myös osa nupuista rus­ket­tuu.Ö­tö­köi­tä en ole lehdistä löy­tä­nyt.­Mi­tä voin tehdä pe­las­taak­se­ni­mie­li­kuk­ka­ni?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Liljojanne vaivaa liljahome. Toisinaansitä näkee hyvin runsaasti,jolloin kaikki lehdet ruskettuvat.Taudin esiintymiseen vaikuttavatkevään ja alkukesän säät.Jos silloin on lämmintä ja kosteaa,tauti leviää nopeasti. Samoinkäy loppukesällä, jos säät ovat olleetsateisia. Kun tautia esiintyy joalkukesästä, kukintakin kärsii.

Tauti talvehtii maahan pudonneissalehdissä. Varret ja lehdeton kerättävä ja vietävä pois taipoltettava. Koska maanpinnallejää aina homeitiöitä, maa on hyväpeittää turve- tai kompostikerroksella.Tautia ei voi täysin torjua tällätavoin, sillä se saattaa säilyä varsienmaahan jääneissä osissa.

Onneksi monina kesinä homesientäei ole lainkaan tai vainniukasti. Kasvukausien säät ovatmeillä niin vaihtelevia, että tautiaei yleensä esiinny enää seuraavanakesänä. Usein myös säänmuuttuminen kuivemmaksi lopettaasen leviämisen.Kaupoissa myydään torjuntaaineita,joita käytetään puutarhamansikanharmaahomeeseen.Torjunta on aloitettava, kun ensimmäisetoireet ilmaantuvat.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)