Mainos

Kuuelämänlangan kasvatus

No image
Mainos
Kysymykseni koskee kuu­elä­män­lan­kaa (Ipomoea alba), jonka löysin viime keväänä sie­men­luet­te­los­ta. Ostin sitä useita pusseja, kylvin siemenet maaliskuun alussa ja kasvatin oi­keaop­pi­ses­ti. Taimet olivat erittäin komeita ja jaoin niitä tutuillekin. Kasvi ei kukkinut kenelläkään, vain muutamia nuppuja muodostui. Loppuikohan kesä kasvilta kesken? Kannattaako sitä enää kokeilla?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kuuelämänlangan kasvatusta kannattaa ilman muuta kokeilla uudelleen. Sen pitäisi kyllä ehtiä oloissamme kukkimaan. Kuuköynnös tai kuunkierto, joksi kasvia myös kutsutaan, viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla.

Kylvöön ja taimien esikasvatukseen kannattaa käyttää mietoa kylvö- tai taimimultaa. Taimet varttuvat melko nopeasti. Ulos kuunkiertoja ei kuitenkaan voi siirtää ennen kuin keväthallat ovat ohi. Esikasvatusta varten köynnöksen taimille onkin hyvä varata valoisa huonetila.

Tasainen kosteus ja säännöllinen lannoitus edesauttavat nuppujen kehitystä. Kuuelämänlanka palkitsee hoitajansa suurin valkein ja tuoksuvin kukin. Ne kestävät vain yhden yön ja lakastuvat aamun sarastaessa.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)