Mainos

Kukkapenkin uudistus

No image
Mainos
Kuk­ka­penk­ki­ni on kasvanut liian täyteen. Kuinka usein esimerkiksi syysleimua, kuunliljaa, idänunikoita ja ukonkelloa jaetaan? Onko jakamisessa jokin nyrkkisääntö vai jaetaanko lajien mukaan? Voiko kaikki kukat nostaa kerralla ylös jakamista varten? Tehdäänkö jakaminen keväällä vai syksyllä? Miten multa tässä tapauksessa lan­noi­te­taan?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Syysleimua, kuunliljoja ja ukonkelloa jaetaan tarpeen mukaan, yleensä 3–5 vuoden välein. Idänunikolla on syvä pääjuuri, mikä hankaloittaa toimenpidettä.

Jakaminen on mahdollista tehdä joko keväällä tai syksyllä. Kukat voidaan nostaa ylös samanaikaisesti, mikä helpottaa kasvualustan kunnostamista. Lannoituksen ja kalkituksen ohella multa kannattaa kitkeä huolellisesti ennen taimien uudelleen istuttamista. Myös mullan tai kasvuturpeen lisääminen kasvualustaan on tässä vaiheessa helppoa.

Perennapenkin peruslannoitteeksi sopivat moniravinteiset vähätyppiset puutarhan syyslannoitteet. Peruskalkitus onnistuu näppärästi helposti levitettävällä rakeisella kalkilla. Annosteluohjeet löytyvät pakkauksista. Tarvittaessa kasvualustaan voi myös lisätä kasvuturvetta tai uutta multaa.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)